Waar sta je? Wat zoek je? Wat zijn je drijfveren? Durf en wil je naar jezelf kijken? Kom naar Yogapraktijk Ineke Amaro

MEDITATIE

water met tak

Concentratie (dharana) & Meditatie (dhyana)Meditatie, is eigenlijk goed zorgen voor je mind/geest. Het met regelmaat schoonpoetsen van je mind. Zoals je misschien dagelijks je huis schoonmaakt, je lichaam wast. In het verhaal van Bodhidharma (zie Yoga pagina) is het duidelijk dat mind / geest een activiteit is. In andere woorden wat de geest/mind er in stopt, kan de geest/mind er ook weer uit halen.


Concentratie is je mind fixeren op een punt. Bij meditatie laat je los wat je niet nodig hebt. Concentratie & Meditatie vraagt om het oefenen van je mind. Het loslaten van gedachten is niet gemakkelijk, de ene keer lukt het beter dan de andere. Als je begint met meditatie kan dit als een 'worsteling' aanvoelen. Onze mind blijft doorgaan met wat hij/zij gewend is. Vrijwel iedereen die begint met meditatie krijgt met het probleem van 'loslaten" te maken. Loslaten wat het ego in stand houdt.


Zoals bij yoga, zijn er vele verschillende meditatietechnieken. Het doel van meditatie is inzicht, kalmte is het middel.


De meditatielessen worden gegeven op donderdagavond. Zie onder Nieuws, de data van deze cursus meditatie.


kussens